Кунжут чорний (SESAMUM INDICUM) - неочищене насіння однорічної рослини висотою
1-2 метри з зеленим прямостоячим стеблом, ланцетними або кавалками листям,
великими квітками. Насіння кунжуту мають сильний аромат. У чорного кунжуту
приємніший горіховий смак. Такий продукт містить в собі на 60% більше кальцію,
ніж насіння білого кунжуту. Ця приправа багата і мікроелементами, в них
міститься велика кількість фосфору, заліза і магнію, білків, вітамінів А, Е, С
і вітамінів групи В. Чорний кунжут злегка гіркий, але з нього виходить масло
кращої якості. Насіння чорного кунжуту використовують при приготуванні деяких
видів рису, овочів і салатів. І чорні, і білі кунжутне насіння
використовуються в тофу, солодощах, десертах, салатах, приправах, соусах,
пирогах і маринадах. Особливо чорний кунжут використовується для маринування
овочів, які мають сильний аромат.
Форма: овальне насіння