Gold Honey стільниковий мед, щільниковий мед, медові соти, або сотовий мед,
всі ці назви використовують для позначення одного й того ж виду меду.
Правильна назва літературною українською мовою ― "стільниковий" мед. Слово
"щільниковий" дещо застаріле, але його можна використовувати як синонім. Часто
також можна почути "сотовий" мед чи "мед в сотах", але це суржик, обидва ці
варіанти є русизмами.
То що ж таке "стільниковий" мед?
Щоб розібратись з цим питанням, треба для початку зрозуміти, що таке
"стільник". Якщо коротко, то це восковий лист з чарунками, який бджоли
використовують для зберігання меду, перги, вигодовування личинок тощо.
Стільниковий мед - це мед, який не відкачують зі стільників, не піддають
обробці, а споживають в природному вигляді. Саме в такому вигляді люди
споживали мед впродовж століть. Рідкий мед, звичний для нас, став доступним
тільки в ХІХ столітті, після того, як винайшли медогонку.
Чим стільниковий мед відрізняється від звичайного?
Базовою відмінністю стільникового меду від звичайного меду з банки є те, що
звичайний мед відкачують з рамок, а стільниковий продають разом з щільником.
Попри таку незначну, на перший погляд, відмінність, різниця між стільниковим і
звичайним медом просто колосальна:
1. Стільниковий мед не має контакту з обладнанням на пасіці.
Він ніколи не торкається медогонки, сит, відер чи бочок. Якщо ви шукаєте мед у
найчистішій його формі - то ось він.
2. Стільниковий мед не проходить термічну обробку.
Бджолиний віск починає плавитись за температури 62-65°С. Це фактично
унеможливлює комерційну термічну обробку, за якої стільники з медом були б
просто знищені.
3. Не втрачається аромат.
Стільниковий мед бджоли запечатують ще у вулику. Це дозволяє на 100% зберегти
його природний аромат.
4. Мед у стільниках кристалізується повільніше від звичайного меду.
Кристалізований мед нічим не гірший від рідкого меду, але якщо вам важливо,
щоб мед був саме рідким - спробуйте мед зі стільників.
5. Стільниковий мед практично неможливо підробити.
Купуючи стільниковий мед ви можете бути впевнені, що він справжній.
Стільниковий мед, на відміну від звичайного, завжди на 100% запечатаний в
рамках бджолами, а отже і повністю зрілий. Це природний знак якості.
Як їсти стільниковий мед?
Зазвичай стільниковий мед їдять як жуйку, разом з воском, віск випльовують
коли в ньому не залишилось меду.
Якщо такий спосіб вам не дуже підходить, можна теж відтиснути мед з воску
безпосередньо перед вживанням і їсти його так, як їдять звичайний мед.
Gold Honey (стільниковий мед) - це мед у його найкращій формі. Це преміальний
продукт, золотий мед.
Фасується в герметичні пластикові коробочки вагою продукту 185-220г.