Все категории
Добавить товар

Продавец этой вещи Была в Шафе более 30 дней назад

Глиняні обереги цаца (тібетський буддизм) монголія 1850-1890-ті

5850 грн
Описание

Виробник: Інший виробник
Тип: Інший тип

Обереги чудово збереглися, були придбані моїм дідом у 1980 році в місті Улан-Батор, в антикварному клубі. Хто і коли приклеїв їх на тканину, не знаю, віддирати не наважився, боюсь пошкодити. Ці артефакти є вкрай рідкісними в європейських країнах і дуже цінуються. Вся інформація, яку вдалося зібрати за зображеннями на оберегах, взята з інтернету, тому заздалегідь прошу вибачення, якщо десь помилився з описом.

Обереги були виготовлені в період з 1850-1899 року, на території Монголії, яка в той час входила до складу Цинської імперії.
Розміри оберегів: №1 діаметр - 3,8 см; №2 висота - 3,3 см ширина - 3,1 см; №3 діаметр - 2,4 см; №4 діаметр - 1,8 см; №5 висота - 1,8 см ширина - 1,6 см.

Обереги цаца — це глиняні відбитки, зроблені за допомогою металевої пресформи, яка має порожнисте, зворотне зображення Будда-аспекта або священного символу. Відбиті зображення висушуються на сонці та в деяких випадках обпікаються до затвердіння.

Обереги №1 і №3 — Біла Тара є цілителькою й дає удачу. Вона символізує співчуття і веде мандрівників через безмежний океан переродження. Відмінним знаком Білої Тари є лотос у повному цвіті. Біла Тара сидить у падмасані (поза лотоса) на лотосовому троні, одягнена в прикраси Самбхогакаї, на голові - корона. Права рука складена біля коліна в вараді-мудрі (жест дарування блага). У лівій руці, складеній у джерела-мудрі (жест проповідника Вчення), вона тримає квітку лотоса. Біла Тара має сім очей: у лобі - третє око (око мудрості), на ступнях і долонях також є по одному оці. Її потрійний лотос символізує або три ступені пізнання (бутон (авідья) - невігластво, напіврозпущена квітка (віджняна) - логічне знання, розквітла (праджня) — інтуїтивне знання), або будд минулого, теперішнього та майбутнього.

Оберіг №2 - точного опису цього зображення не знайшов, імовірно, на ньому зображена частина Мандали П'яти Будд, а саме Будда Вайрочана та над ним Будда Амітабха.
Будда Вайрочана або Прославлений. Він є головою усіх буд. Він білого кольору, тому що білий означає абсолют. Його тварина - це лев, який асоціюється з правдою.
Будда Амітабха уособлює захід; його колір — червоний. Це найдавніший і найшанованіший з Будд. Його емблема - лотос, і він очолює лотосову сім'ю. Він уособлює духовний ріст. Амітабха, зазвичай, зображений у одязі ченця.

Оберіг №4 - Амітаюс, який є особливою формою Амітабхи. Амітаюс виступає як серцевий син Амітабхи. На відміну від Амітабхи, Амітаюс зображується в розкішному одязі і тримає чашу довголіття. До Амітаюса звертаються в молитвах про довге і щасливе життя, про здоров'я та багатство.

Оберіг №5 - Ратнасамбхава, що дає скарби. Він зображується жовтого кольору та символізує здійснення бажань: як матеріальних, так і нематеріальних. Ратнасамбхава - глава сімейства коштовностей.

Відправка новою поштою при замовленні через послугу "Надійна оплата картою", або при частковій передплаті на карту!!!

Состояние: Идеальное
Цвет:
  • Разноцветный

Похожие товары