Все категории
Добавить товар

Вещь, которую вы ищете, была продана или удалена пользователем. Посмотрите другие вещи из этой категории.

Срібна монета український борщ. інвестиційна монета 999 проби

7499 грн
Описание

Тип: Монети України
Метал: Срібло

Обмін
Торг

Монета Український борщ!
Срібло 999 проби
Тираж усього 555 штук

Номінал монети: 500 франків КФА

Емітент: Камерун

Виробник: Монетний двір Польщі

Рік випуску: 2022

Тираж: 555

Проба: 999

Лігатурна маса: 17.5 грам

Якість чеканки: пруф

Метал: Срібло

Перша задокументована згадка про український борщ датується 1584 роком, і про його створення досі ходять легенди. В одній із них йдеться про те, що борщ почали варити козаки, коли війська Османської імперії взяли в облогу Відень. Українці з давніх часів були добрими господарями та активно займалися хліборобством, тваринництвом, рибальством, збиральництвом. Завдяки цьому вони мали безліч різноманітних інгредієнтів, поєднання яких і дозволило свого часу створити по-справжньому світовий шедевр кулінарії.

Борщ без перебільшень є універсальною стравою, яка добре доповнює будь-який стіл і гармонічно поєднується з іншими стравами. Залежно від способу приготування і подачі він відрізняється за густотою і температурою; може бути пісним або м’ясним; червоним, білим або зеленим. Густий наваристий борщ можна куштувати в будь-яку пору року і час доби – як повноцінний обід, вечерю і навіть сніданок.

В Україні борщ здавна вважався символом міцної родини: усі інгредієнти варяться, вирують, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне одному, стаючи єдиним цілим – багатим, наваристим, густим. За народними приказками, борщ має бути таким густим, щоб ложка в ньому стояла і за парою від миски за столом не було видно дітей.

Состояние: Новое
Цвет:
  • Разноцветный

Похожие товары