Все категории
Добавить товар

Банкнота 0 евро євро 2023 київ золоті ворота unc україна

2999 грн
Описание

Виробник: Українське
Тип: Банкноти України

Продам сувенірну банкноту

Стан - банківський, UNC. Доставку сплачує покупець.

Це сувенірна купюра, випуск якої започаткував у 2015 року французький бізнесмен Ричард Файл (Richard Faille). Ідею випуску банкноти «нуль євро» підтримав Національний банк Франції за згодою Європейського центрального банку (ЄЦБ). Основна філософія проєкту – підтримка туризму, популяризація найважливіших культурних та історичних пам’яток, а також сприяння збереженню та матеріальному забезпеченню європейської культурної спадщини.
Купюри мають вигляд реального євро та виготовлені за тією ж технологією, що використовується у справжніх євробанкнот (містить водяний знак, мікродрук, контрпринт, голограму, елементи захисту від ультрафіолету, має сенсорну зону для людей з вадами зору та інші елементи паперових євро).
Сувенірні купюри викликали справжній ажіотаж у колекціонерів, а їхня ціна іноді зростала від €1,5 до €900. 2019 року лише за півріччя у світі з’явилося майже 400 видів таких сувенірних бонів. Враховуючи, що випуск купюр здійснюється обмеженим, пронумерованим і точно каталогізованим накладом, фахівці передбачають постійне зростання їхньої ціни через певний час після завершення розпродажу.
Отже нині, коли Україна прагне до об’єднання з Європою і популяризує в світі свою багатовікову історію і культуру, у Франції було виготовлено таку лімітовану колекцію євробанкнот номіналом 0 із зображенням Золотих воріт, які входять до списку Світової спадщини ЮНЕСКО і є однієї з найвеличніших пам’яток українського народу. У ХІІІ столітті саме ці мури були одним із бастіонів, що стали на шляху Монголо-Татарської навали, тим самим уберігши від неї країни Європи. Примітно, що ця євробанкнота вийшла невдовзі після того, як з’явилася купюра на тему досягнення миру в Україні.

Про концепцію
Що це є?
• Euro Souvenir ( Євро Сувенір )виготовляється зі 100% бавовняного паперу, який використовується для виготовлення справжніх банкнот
• була створена як перша у своєму роді та є єдиною оригінальною та офіційною концепцією виробництва імітацій банкнот, які служать сувенірами
• він ідентичний справжнім банкнотам, з тією різницею, що не призначений для використання в платіжних операціях
• містить багато захисних елементів, як і справжні банкноти (голограми, мікропринт, елементи захисту від ультрафіолету тощо)
• він захищений від можливого зловживання в машинах, що приймають банкноти, а також у зчитувачах банкнот
• кожен екземпляр унікальний завдяки нумерації та серійному коду, як справжні банкноти
• окремі видання позначені роком видання, а також порядковим номером серії
• він створений і виготовлений компанією Oberthur Fiduciaire, яка, крім іншого, також виготовляє справжні банкноти
• офіційні та оригінальні сувеніри номіналом 0 євро мають розмір банкноти євро номіналом 20 євро і виготовляються фіолетового кольору, що нагадує банкноту євро номіналом 500 євро
• концепція та дизайн сувеніру 0 євро захищені патентом та торговою маркою

Тираж - 5000 шт.

Состояние: Новое
Цвет:
  • Разноцветный

Похожие товары

ТОП объявления

Реклама в Шафе. Как сюда попасть?