Все категории
Добавить товар

Продавец этой вещи Был в Шафе более 30 дней назад

Видубицький свято-михайлівський монастир в буклеті

444 грн
Описание

Тип: Монети України

Добрий день
Продається Пам'ятна монета України 2020 року випуску НБУ в Буклеті

Присвячена Видубицькому Свято-Михайлівському монастирю, заснованому сином князя Ярослава Всеволодом на південній околиці Києва – в урочищі Видубичі. За літописом, назва урочища походить від слова “видибати” – на цьому місці виплив дерев’яний ідол бога Перуна, якого було скинуто в Дніпро біля Старокиївської гори під час хрещення Київської Русі.
Першим мурованим храмом на території монастиря була Михайлівська церква, зведена в останній чверті ХІ ст.
На початку ХІІ ст. монастир стає одним із центрів літописання. До володінь монастиря належали звіринецькі, либідські, наводницькі, осокорківські та інші землі з перевозами на Дніпрі та його притоці Либеді.
Монастир брав активну участь у політичному житті Київської Русі. Саме тут, біля Михайлівської церкви, за традицією збиралося на рать воїнство.
Сучасний ансамбль Видубицького монастиря, що є пам’яткою архітектури національного значення, сформувався з кінця XVII – початку XVIII ст., коли в монастирі з’являється кілька чудових споруд: один із найкращих шедеврів українського бароко – Георгіївський собор, трапезна з храмом Преображення Господнього, дзвіниця.

Состояние: Новое
Цвет:
  • Разноцветный

Похожие товары