Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Годинник на газорозрядних лампах ин-17 наручний міні nixie clock

3200 грн
Опис

Виробник: Власне виробництво

Годинник на газорозрядних індикаторах ИН-17.

Мікроконтролер ATMega 328P, годинник реального часу DS3231, котрий заживлений від основного акумулятора годинника. Акумулятор на 350mAh, споживання годинника в працюючому стані 160mА. В стані очікування годинник споживає приблизно 100нА, це споживання мікросхеми реального часу. Встановлено дешифратор К155ИД1, котрий керує катодами ламп. Анодами керують оптопари TLP627. Також годинник має адресовий світлодіод WS2812B, над котрим в ролі прикраси встановлено запобіжник та імітація катушки. Цей світлодіод змінює свій колір в залежності від заряду акумулятору(червоний - розряджено, зелений - заряджено). За заряджання акумулятора відповідає мікросхема TP4056. Заряджається годинник через роз'єм TYPE-C. При повному заряді на платі загоряється світлодіод.
На зворотній стороні плати були певні помилки в схемотехніці, і через це довелося додати певні компоненти та провідки. Все це зафіксовано епоксидною смолою для надійності та міцності.

При натисканні кнопки годинник вмикається на 5 секунд показує час(години:хвилини), та вимикається. Також, якщо під час показу часу натиснути іншу кнопку, то годинник покаже день, місяць та рік. Якщо натиснути іншу кнопку під час показу часу, то годинник покаже номер дня тижня та температуру повітря (мікросхема реального часу має вбудований датчик температури свого корпусу, отже його можна використовувати як датчик температури повітря).

Щодо автономності: годинник у ввімкненому режимі споживає 160mА, вмикається він на 5 секунд. Отже, за одне ввімкнення годинник бере приблизно 0,25mAh. Акумулятору на 350mAh має вистачити приблизно на 1400 ввімкнень.

Діаметр плати 60мм, висота приблизно 17мм. Також з годинником є 3 скла для нього.

Стан: Новий
Колір:
  • Чорний
Механізм:
Продавець
dania2757500
dania2757500
Була