Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Браслет "слоник"

209 грн
Опис

Слон як символ

Слон уособлює мудрість, силу і розважливість. Він служить в Індії, Китаї та Африці емблемою царської влади і символізує якості, необхідні для доброго правителя - гідність, проникливість, інтелект, терпіння, а також вірність, миролюбство, довголіття, процвітання, щастя. У країнах Азії і Африки слон як емблема відіграє ту ж роль, що і орел або лев в країнах Європи і Америки.

У Стародавній Індії слон - символ священної мудрості, царської гідності, непереможної могутності й розсудливості.

В індуїзмі Ганеша з головою слона - бог мудрості і благополуччя. Один з найбільш відомих і шанованих богів індуїстського пантеону.

В буддизмі слон - найбільш шанована священна тварина, символ духовного знання та стабільності.

У китайців слон уособлює силу, обачність, проникливість, енергію, верховну владу, а також символізує довголіття, подолання смерті.

В уявленнях давніх римлян слон асоціювався з перемогою і в образотворчому мистецтві персоніфікував Славу, а також означав довголіття, безсмертя, перемогу над смертю.

У середньовічній Європі слон, разом з єдинорогом, був віднесений до міфічних тварин, які трапляються тільки в казках. Слон часто зустрічається на картинах, що зображують рай, а з часів хрестових походів його зображення з'являється на гербах.

У глибинній психології слон є втіленням мудрості і неагресивної потужності, міці.

Як бачите, слон здавна шанується багатьма народами і релігіями, і символізм його часто збігається в різних культурах. Я дуже полюбила цей символ декілька років тому, і в своїх особистих прикрасах теж використовую його, а цим тваринам співчуваю і переживаю за їхню долю на землі, оскільки становище їхнє зараз не надто оптимістичне (нам залишається хіба що молитися, щоб вони, як в середньовічних уявленнях, не відійшли в нашій сучасності в область міфічних тварин...)

Матеріали: нержавіюча сталь (все, окрім підвіски), біжутерний сплав (підвіска), синтетична бірюза.
Додаткові характеристики:
Колір: Блакитний
Камені / вставки: Бірюза
Матеріал: Камінь
Матеріал: Сталь

Стан: Новий
Колір:
  • Бірюзовий
  • Блакитний
Розмір:
  • Onesize
Продавець
beauties.lili
beauties.lili
Дніпро
Була

Схожі товари