Всі категорії
Додати товар

Срібний браслет з блакитним бурштином.

6500 грн -4% 6300 грн
Опис

Срібний браслет з блакитним бурштином.
Привезений із Домініканської республіки.
Домінікана – єдине місце у світі, де добувають блакитний бурштин. Чи буває бурштин блакитним чи синім?... Буває. Щоправда, він зустрічається надзвичайно рідко. Добувають бурштин блакитного кольору лише у Центральній Америці, точніше – у Мексиці, Нікарагуа, Домініканській Республіці.
Найдорожчий із видів тропічного бурштину - блакитний. Насамперед тому, що він найрідкісніший і найбожественніший. Хоча красу свою іноді маскує на перший погляд звичайним жовтим кольором. Але якщо шматок блакитного бурштину при денному світлі покласти на світлу поверхню, він дасть чудовій красі блакитний відблиск, а якщо на темну - камінь стане темно-синім.
Крім того, тропічний бурштин блакитного кольору має властивість фосфоресціювати (імовірно через домішки вулканічного попелу в смолі, що затверділа), що надає приголомшливий ефект прикрасам з такого рідкісного матеріалу.
Блакитний бурштин - найтвердіший із усіх видів смолілих смол, тому обробляти його беруться лише дуже досвідчені ювеліри, і ця обставина сильно позначається на остаточній ціні виробів, зрозуміло, у бік подорожчання.

І, нарешті, третя причина популярності тропічного бурштину полягає в тому, що в смолі, яка добувається в шахтах Мексики, Нікарагуа і Домініканської Республіки, зустрічається вдесятеро більше включень (інклюзів), ніж у бурштині прибалтійському.

Підійде на будь-який діаметр руки.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Сріблястий
  • Коричневий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Стать:
Тематика:
Замок:
Тип:

Схожі товари