Всі категорії
Додати товар

Намисто, кольє, пектораль. племенна режа. ексклюзив

798 грн
Опис

Намисто, кольє, пектораль, монисто ПЛЕМЕННА РЕЧЬ. Ексклюзив.

Ексклюзивна річ

Антикварний стан

Племінна річ

Стара темна латунь

Дивовижна чеканка, гравіювання, якість ланцюга.

Вага 110 грамів

ВІДЛИЧНА ІНВІСТИЦІЯ або ЕКСКЛЮЗИВНИЙ ПОДАРУНОК!

Як відрізняти латунь?

Визначення за кольором

Мідь має характерний червонуватий відтінок, який складно з чимось сплутати.
Латунь же більше жовтого кольору, зовні навіть схожий на золото. І чим більше
в складі цинку, тим жовтіше буде цей сплав. Загалом, ті сплави, у яких менш
ніж 80% міді, досить легко ідентифікувати як латунь.

ЛИКБЕЗ

Намисто — прикраса, що носиться навколо шиї. Намисто у формі бус є одними з
найдавніших різновидів прикрас, відомих людям із епохи палеоліту. Зараз
намисто, як і більшість прикрас, носять переважно жінками, однак історично в
багатьох культурах шийні прикраси носили і чоловіки.

Типи намиста

- Бархотка — вид ожерелья-чокера, що являє собою стрічку тканини (найчастіше, оксамиту) або мережива; набули популярності в європейській моде XVIII століття і залишалися в моді до перших десятиліть XX століття. Найчастіше до оксамиту кріпилися додаткові ювелірні прикраси у формі бляшок або підвісок.
- Намисто — намисто, утворене нанизуванням намистин на основу у формі нитки. Бусини можуть виготовлятися з перлів, скла (пацьорки), напівдрагоцінних каменів, перламутру (баламути), металу, пластику та інших матеріалів. Буси відомі з найдавніших часів і популярні зараз.
- Жазеран (фр. jaseran) — золотий ланцюг, прикрашений розетками з дорогоцінним камінням. У XVI столітті її укладали в один-два ряди навколо стоячого коміра, довільно розміщуючи довжину на грудях, що залишилася.
- Колар (англ. collar «нашийник») — історичне чоловіче намисто, відоме в Європі з часів Середньовіччя. Зазвичай має вигляд масивного золотого ланцюга з підвісками. Символізувало владу та статус власника, наприклад, його титул і звання.
- Кольє (фр. collier «ошейник») — намисто із застібкою, вільніше, ніж чокері прилегле до шиї. Зазвичай, пов'язуючи намисто, виготовлені з дорогоцінних матеріалів: золота, платини, діамантів, перлів, коштовних каменів.
- Кулон — намисто, що складається з підвіски або медальона на нитки або ланцюжку. Підвіски відомі з епохи палеоліту і, ймовірно, спочатку мали функцію амулета. Зараз кулони є, поряд із бусами та чокерами, одним із найпоширеніших різновидів намиста.
- Моністо — об'ємне намисто з декількох рядів бус і підвісків із різних матеріалів (золото, каміння, монети та т. д.), розташованих на грудях. З давніх-давен були відомі серед багатьох народів, зокрема слов'ян, удмуртів, туркменов та ін. Історично мав вигляд статусної речі.[3]
- Пектор — історична нагрудна прикраса, ймовірно, походить із захисної амуніції воїна в давнину. Виготовляється, зазвичай, з металу, скріплюється ззаду на шиї. Найбільш відома золота скіфська пектор із кургана Товста мофіла, датована IV століттям до н. э. Нагадують пекторалі намистаобляча були характерні для культури Стародавнього Єгипту.
- Сотуар (от фр. porter en sautoire «носить через плечо») — перлове кольє, що складається з дуже довгих ниток намиста або ланцюжків, або замкнених, або з додатковими прикрасами на кінцях. Мінімальна довжина сууара 80 см.
- Вусь (егіп. wsḫ «широкий») — широке намисто-комір із кількома низками намистин у Давньому Єгипті. З боку спини зазвичай кріпився противага.
- Фермуар (фр. fermoir от fermer «замикати») — намисто з дорогоцінною застібкою й сама ця застібка, що слугує як окрема прикраса.
- Чокер, або Кольє-нашийник — намисто, що щільно охоплює шию. Історично характерні для корінних народів Америки та деяких народів Африки й Азії (зокрема до чокерів можна віднести високі намиста, що витягають шию жінок). У Європі мода на чокери з'явилася в епоху Пізнього Середньовічя.
- Шейна гривна — історична прикраса у формі золотого, срібного або мідного обруча, що носиться на шиї. Поult у бронзовому столітті; відома в багатьох народів, зокрема слов'ян, кельтів (Кельтський аналог гривні

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Стать:

Схожі товари