Всі категорії
Додати товар

Намисто мала четки колье амазоніт перідот олівін нефрит

595 грн
Опис

💙💚 Перидот (олівін) + амазоніт
Один із улюблених каменів-олівін (або перидод) про нього ходить багато легенд, з ним пов'язана неймовірна кількість найцікавіших історій, ось одна з них.
Так як блиск топазів сильніший за блиск алмазів, та й обробляти їх було простіше, в давнину топази цінувалися вище алмазів. А найбільші та найчистіші з них видобували на острові Топазіус у Червоному морі. Коротка історія відкриття цього острова така:
Деякі древні моряки, пропливаючи неживий шматок суші -острів Топазіус в Червоному морі, висадилися на ній, і в пошуках води, стали рити землю, а їм в руки почали сипатися ці великі жовто-зелені камені). Зараз цей острів називається Забаргад, це заповідник, який досі зберігає сліди «топазової лихоманки».
Так ось, Самоцвіти були цінні настільки, що це була територія Стародавнього Світу, що суворо охоронялася. (Турки навіть завойовували Єгипет, щоб заволодіти цим островом.)
Але весь фокус у тому, що в давнину топазами називалися ВСІ жовті камені, а ті, що добувалися на Топазіусі, згодом були названі перидодом (або олівіном).
Амазоніт - жіночий камінь, символ краси та незалежності. Складна, багатогранна структура каменю та екзотичний відтінок, як магніт, притягує погляди оточуючих.

Гуру-намистинка каїрський нефрит.

Стан: Новий
Колір:
  • Бірюзовий
  • Синій
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Натуральний камінь
Стать:

Схожі товари

ТОП оголошень

Реклама на Шафі. Як сюди потрапити?