Всі категорії
Додати товар

Бронзовий хрест ручної роботи зміїний

655 грн
Опис

Бронзовий хрест ручної роботи Зміїний - прикраса, кулон, підвіска.

Змія є символом енергії та сили (як творчої, так і руйнівної). Змії, переплетені між собою, уособлюють пробудження динамічної сили, дух усього зростаючого.

У християнстві змія — амбівалентний символ, який в християнській вірі асоціюється з добром і злом одночасно: це і Христос, піднесений на Дереві Життя як викупна жертва, і диявол в його хтонічній іпостасі, що уособлює зло, яке людина повинна в собі подолати. Вона може уособлювати сонячне начало і місячне, чоловіче й жіноче, смерть і відродження, мудрість і сліпу пристрасть, зцілення й отруту.

У український культурі також неодноразово відзначився двоїстий символ змії. Значення йому, як і в більшості інших країн, приписувалося неоднозначне. З одного боку, у багатьох казках можна зустріти згадка про те, що людина, котра з’їла серце плазуна, зможе пізнати мову тваринного і рослинного світу. Це говорить про те, що повзучі гади асоціювалися з мудрістю, знаннями.

З іншого боку, знаменитий Змій Горинич виступає в ролі підступного лиходія, з яким змушені ризикуючи життям боротися відважні богатирі. Перемога ж над ним означає не що інше, як абсолютне торжество добра над злом.

Суть змії двоїста і суперечлива. Вона уособлює як смерть і страх, так і вічне переродження. Вміщуючи в собі настільки різні якості, тотемная рептилія прагне досконалості і вселенського порядку. Використання подібного багатозначного символу обіцяє людині досягнення гармонії.

Бронза, лиття, гравірування, 63х33 мм, вага близько 11 грам
Додаткові характеристики:
Матеріал: Бронза
Колір і відтінок: Золотистий
Тематика: Тварини
Призначення: Дитячі
Призначення: Для жінок
Призначення: Для чоловіків
Призначення: Унісекс

Стан: Новий
Колір:
  • Золотистий
  • Гірчичний
Розмір:
  • Onesize
Продавець
gogodzy
Gogodzy
Супер-продавець
Івано-Франківськ
78% виконаних замовлень
Був

Схожі товари