Всі категорії
Додати товар

Чітки в машину з натурального каменю чорний агат із хрестом 33 намистини (ручна робота)

900 грн
Опис

Чітки з натурального чорного агату.
Агат — камінь здоров'я, процвітання та довголіття
Агат від грецького слова «агатес» — щасливий. Або за назвою р. Агатес у Сицилії.
Прихованокристалічний різновид оксиду кремнію, головно тонковолокнистого халцедона. Фарбування різноманітне, зазвичай витримана в коричнево-жовтій, сірій і блакитнувато-чорній гамі, рідше — рожева, зелена, чорна. Напівпрозорий або просвічує. Може мати стрічкове, смугчасте або плямисте будову або однорідне забарвлення з декоративними мохоподібними, дендритовими, точковими, зірчастими та іншими ввімкненнями. Паралельно-смуговий агат із чітко вираженим чергуванням смуг світлого та темного забарвлення називається оніксом, з чергуванням темних червоно-коричневих і світлих смуг — сардонік. Інші різновиди агату — рунний (або фортифікаційний), пейзажний, глазурчастий, трубчастий, райдужний та ін.
У давнину цінувалися високо, тоді як тепер взагалі не зараховують до коштовних каменів. Агати використовували для виготовлення талісманів і амулетів від вічка.
У пізніші епохи агат був найпоширенішим напівдорогоцінним каменем, що вживався для різних виробів — недорогих прикрас і декоративних предметів — статуеток, вазочок і пряжок. Зараз агати та онікси широко використовуються в каменірізних виробах (годинник, преспап'є, попільнички, вазочки, статуетки та ін.), а також у ювелірних прикрасах (буси, броші, кільця, браслети та ін.). Онікс (особливо сардонікс) — класичний матеріал гемм — камей і інталій.
Він був також одним із небагатьох каменів, якіпресували носити тим, хто був у траурі. Що ж до його лікувальних властивостей, то середньовічні лікарі рекомендували носити агатові намисто у разі хронічного кашлю та під час хвороб горла та зубів.
Напівдрагоцінний, різноманітне забарвлення агат у давнину вважали каменем присвячений Помоне, богині садів, городів і урожаїв, тому його треба було носити тим, хто спеціалізувався і сільським господарством. Агатові кульки поміщали в садах для захисту рослин, квітів і плодів від нічних заморозків і граду. Також і твариноводам мала була сприяти чудодійна сила цього каменю.
Агат — білий або жовтий. Сприяє добрості, м'якості, спокою та внутрішньої впевненості. Камінь віри та довголіття — охороняє від сочка та ворогів, надає спокій, розум, енергію, приносить багатство та славу (чорний агат дає владу).
Вважається, що чорний агат захищає від небезпеки, усуває чаклунів, відводить порчу. Але він же й вносить у смуток. Слоистий агат надає привабливості чоловікові. Його кладуть у рот хворому, коли того катає спрага. Надає сили власнику, приваблює симпатії оточення. Обгороджує зір, рятує від отрут.
Агат — камінь абсолютно байдужий, зарядити його неможливо, тому він цінний для тих, хто боїться відчужувати від себе свою енергію, але водночас хоче носити прикраси з каменів. Найкращий для цього моховий агат. Тонкосмуговий агат (сардонікс) — пучок суперечностей, що замикає в собі все та нічого не відає. Сприяє відваженому розмірковуванню, філософії, інтелекту, розумному поголенню нескінченності, сильній стійкій ейденці (сні навяву), розгадженню уяви, буквально перебування в уявному світі.
Має широкий спектр цілющих властивостей. Полегшує головний біль, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози, покращує зір і слух. Підвищує імунітет.
Агат — допоможе з'єднати серця, що люблять. Складний агат надає чоловікові чарівності в жіночих очах. Камінь любові, що приваблює до жінки серця чоловіків, його також носили, щоб позбутися спалахів небезпечного гніву і від нападів меланхолії. У давнину вважалося, що носій агата має більше інших шансів успішно виграти процес, його також на час клалю під язик, щоб потім вразити оточення спалахом чарівності. Носіння білого халцедона підсилює здатність зору.
Агати облагороджують, що можливо завдяки їхньому тонкопористому будові. Водночас їх фарбують органічними та неорганічними барвниками для поліпшення або зміни кольору.

Стан: Новий
Колір:
  • Чорний
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Натуральний камінь
Стать:
Для жінок Для чоловіків
Тематика:
Релігія/Хрестики

Схожі товари