Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Шкіряна сумка писанка

2400 грн
Опис

МИ МРІЯЛИ СТВОРИТИ ТА ВІДТВОРИТИ НАШУ ПИСАНКУ У ШКІРЯНІЙ СУМЦІ
На сьогодні писанку вважають одним із найголовніших надбань української культури. У ній зашифровані елементи світу і природи, традиції минулого, магія національного світобачення. Тому українську писанку недаремно вважають символом українського народу.
Кожна писанка – це ніби маленький світ. Тут і небо із зорями, і вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, і засіяне поле, і трибанні церкви – усе це вималюване у певному порядку для того, аби підтримати лад та рівновагу у нашому світі.
Писанка – це неповторне багатство…
Його треба берегти , як безцінний скарб!
Нам слід пишатися ним перед світом!
(Олександр Довженко)

Безконечник (кривулька)
Символізує воду, її плинність. Також вода є втіленням життєдайного жіночого начала, джерелом сил природи. На писанках окрім кривульок та безконечників її зображували зиґзаґами та хвилястими візерунками.
Дерево життя
Символізує Всесвіт, у якому для кожної істоти є своє місце, де кожне явище підпорядковане правилам. У цьому образі поєднуються уявлення про час, простір, життя та смерть.
Баранець
Символ смирення, невинності, безмежної любові, родючості. На писанках орнамент «баранячі ріжки» уособлює молоді пагони рослин.
Пташка
Птах символізує людську душу (за повір’ями душа прилітає пташкою до новонародженого та відлітає на небеса, коли людина вмирає). Вона є провідником між небом та землею, охоронцем від злого, символом любові, вірності та злагоди.
Олень
Вважається охоронцем істини, провідником душ померлих. За давніми віруваннями олень на своїх рогах виводив сонце на небосхил. Найчастіше цей орнамент зустрічався на писанках Гуцульщини та Буковини.
сумка Писанка
розмір 22-8 см
натуральна шкіра
Додаткові характеристики:
Колір: Зелений
Матеріал: Шкіра
Вигляд шкіри: Буйволова шкіра
Вигляд шкіри за способом обробки: Краст
Форма: Кругла
Розмір: Середній

Стан: Новий
Колір:
  • Зелений
Розмір:
  • Onesize
Продавець
irunamenchak
irunamenchak
Івано-Франківськ
Була

Схожі товари