Походження
За даними оригінатора, сорт отриманий у 1940 році від схрещування сортів
Тернослива Волзька №6 (Тернослива Куйбишевська) з Ренклодом Баве. В еліту
виділено у 1954 році, до держсортовипробування передано у 2003 році.
Опис
Плоди одномірні, округлі з зеленим основним і синім покривним забарвленням, з
восковим нальотом, масою до 20 г. М'якуш жовто-зелений, ніжний, соковитий,
кисло-солодкого смаку. Дегустаційна оцінка 4,1 бали. У плодах міститься: сухих
речовин 16,7%, цукру 10,0%, кислоти 1,4%, вітаміну С 7,9 мг%.
Користь
Корисні речовини сливи покращують загальний стан крові. Слива виводить
надлишок рідини, тому і знижує рівень тиску. Має протизапальний ефект і в
цілому цілюще впливає на здоров'я. Покращує апетит та роботу ШКТ, нормалізує
обмін речовин та сприяє профілактиці запорів.