Всі категорії
Додати товар
Цей товар наразi неактивний, але є багато схожих

Схожі товари

Саджанці груші "ноябрська"

100 грн
Опис

Походження

Груша Ноябрська, інші назви: груша Листопадова, груша Листопадна Молдови,
груша Зимова, груша Листопадова зимова, в Європі - Xena. Молдовський зимовий
сорт груші, виведений К. Душутіною в результаті схрещування двох сортів груш:
Тріумф Вієнна та Микола Крюгер. Підходить для вирощування у всіх зонах
України.

Опис

Груша Ноябрська - пізньо-осінній сорт. Дерево середньо-росле, висотою близько
3,5м , з широкою пірамідальною компактною кроною. В пору плодоношення вступає
з 3-4-річного віку, плодоносить щорічно і щедро, інтенсивно закладає плодові
бруньки на однорічному прирості.

Плоди

Збирають плоди в першій половині жовтня. До вживання плоди придатні на початку
грудня. Але особливий смак груші набувають до Новорічних свят. Плоди
яйцевидно-грушоподібної форми, великого розміру, середньою масою 200-350 г,
але деякі можуть досягати особливо великого розміру до 700 г. Шкурка в жовтні
світло-зелена, під час дозрівання набуває блідо-жовтий колір, з легким рожевим
рум'янцем. Плоди володіють високими смаковими якостями, завдяки ніжній,
соковитій, ароматній, злегка маслянистій м'якоті. Смак - освіжаючий, кисло-
солодкий. Дегустаційна оцінка - 4,8 бала. Груша Ноябрська - найсмачніша груша
серед усіх зимових сортів. Навіть після тривалого зберігання і транспортування
не втрачає смакових якостей. У звичайних умовах плоди зберігаються до січня, в
холодильних установках - до квітня. Плоди груші містять до 16% цукрів, близько
3,5% пектину, клітковину, білки, яблучну і лимонну кислоти, вітаміни,
ферменти, мінеральні солі, мікроелементи. Плоди використовують для вживання в
свіжому вигляді, з них варять варення, повидло, кисіль, мармелад. Їх сушать і
варять компоти.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Тип:
Насіння багаторічних квітів
Вид:
Груша