Всі категорії
Додати товар

Розписна тарілка з дерева з квітковим орнаментом|декоративна розписна тарілка ручної...

4200 грн
Опис

Дуже кумедна авторська робота про життя українського села. Картина називається "Щасливий рибалка".
Велика декоративна дерев'яна тарілка на стіну, дерево, під лаковий розпис, 2023 рік, 40х40х0,5 см, авторська робота, Наталія Рибак, заслужений майстер народної творчості України.
Цікава, гумористична робота української художниці. Тарілка виготовлена з екологічно чистого дерева і розписана дуже позитивним сюжетом, наче з мультфільму. Чоловік зловив дуже велику рибу і несе її додому. І дуже щасливий! Техніка виконання - петриківський розпис.
Петриківський розпис - українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося в Україні в селі Петриківка у XVIII столітті. Для петриківського розпису характерний рослинний орнамент. Часто в петриківських орнаментах зустрічаються домашні, дикі або міфічні птахи та звірі.
Мальовничий орнамент, як правило, виконується рослинними барвниками, аніліновими, олійними, акварельними, акриловими фарбами, темперою, гуашшю, з додаванням яєчного жовтка, зверху виріб покривається лаком.
Особливо добре розвинений декоративний розпис на дереві та кераміці. Часто розписують дерев'яні вироби, що використовуються в побуті: тарілки, таці, миски, шкатулки, обробні дошки тощо.
ЮНЕСКО прийняло рішення про включення петриківського розпису до Списку нематеріальної культурної спадщини людства.

♥ Рік встановлення: 2023
Розмір в дюймах / (сантиметрах):
Діаметр: 15,75" (40 см)
Товщина: 0,2" (0,5 см)
♥ Матеріал: дерево, художня гуаш, розпис під лак
♥ Техніка: Петриківський розпис
♥ Авторська робота: Наталія Рибак
Товар виготовляється на замовлення

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари