Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Ікона покрова. вироби з дерева.

5600 грн
Опис

Якби цей виріб я осмілився назвати іконою, то і назвав би її “Україна-мати”.

Головна січова церква у запорізьких козаків завжди була на честь Покрови. Саме Богородицю-Покрову вони вважали заступницею, захисницею від ворогів. Ікона Покрови була у кожному курені. І саме їй молилися козаки перед кожним походом, просячи вберегти від смерті.

За часів Гетьманщини виник і новий тип ікони “Козацька Покрова”. На цих іконах Богородиця своїм омофором накривала гетьманів, старшину, козаків.

Нехай і сьогодні Богородиця-Покрова оберігає українських воїнів та захистить Україну.

-------

У виборі тематики не було жодного сумніву. Покрова завжди була символічною для українських збройних сил, будь то козацьке військо чи українська повстанська армія. А 14 жовтня завжди було більше, ніж релігійним святом. Головний символізм, мабуть, полягає в омофорі. Саме ним Богородиця мала накрити воїнів і вберегти від ворога, закрити від його очей, відвернути кулі і затупити шаблі.

Тут, під її омофором вся Україна. Єдина, вистраждана, захищена. Він закриває її всю.

Тризуб-сокіл ширяє просторами українського неба, готовий будь-якої миті встромити свої гострі кігті в чорного ворога і виклювати йому серце.

Надпис, як постійне нагадування молитви.

Орнамент взятий з сакральних символів українських вишиванок, і являє собою безкінечник або кривий танок. Символізує життєвий шлях і вічність буття. Використовувався на територіях України ще 20 тисяч років тому. В даному контексті символізує вічність існування і захисту України.

Неймовірна енергетика.

--------

Розмір 38,5*72 см. Дерево ясен. Фарбування дуже творче під старовинні мотиви. В наявності і під замовлення.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари