Всі категорії
Додати товар

Мозаїчне панно "воїн самбуру "

5000 грн
Опис

Робота полягає в зображенні воїна африканського кочового племені самбуру. Робота у техніці маркетрі. Розмір з рамкою – 95х59 см. При створенні твору використовувалися шпон черешні, макор, американський горіх, лімба, клен сікамора, габон, червоне дерево.
При виготовленні використано понад 900 фрагментів шпону різних фактур та кольорів.
Поверхня картини покрита екологічно чистою лляною олією та шелаком. Готовий продукт зажадав понад 70 годин роботи художника.
Рамка - тонований ясен із золотою патиною. Рама оснащена підвісками. Можливе налаштування в бажаних розмірах.
Самбуру - найближчі родичі знаменитих масаїв. Вони проживають на півночі та в центральних регіонах Кенії. Основний рід їхньої діяльності – тваринництво, саме тому вони змушені кочувати у пошуках свіжих пасовищ для своєї худоби. За яскравий одяг і велику кількість намиста це плем'я називають "метеликами». Швидше за все, це плем'я отримало таку назву завдяки одягу яскравих кольорів і різнокольоровим прикрасам. Тканини яскравого кольору, частіше рожевого, жовтого та червоного, самбуру накидають на плечі або пов'язують їх на талі на кшталт довгої спідниці. Це традиційне вбрання називається «шукка».
Плем'я мешкає біля мальовничих гірських хребтів Ндото у північній частині Кенії. Ці місця досі не зворушені цивілізацією. Самбуру свідомо не йдуть на контакт із сучасним світом (хоча є цілком доброзичливими) в ім'я збереження своїх традицій. Самбуру непідробно віддані своїм віковим традиціям: дуже дбайливо ставляться до численних звичаїв і досі беззаперечно проводять давні церемонії.
У повсякденному житті чоловіки і жінки самбуру можуть ходити топлес або носити пов'язку на стегнах - кангу. Іноді вона прикрашається складним та яскравим орнаментом. До появи повноцінного одягу, самбур носили шкури тварин. Зараз тільки жінки використовують шматки шкіри як фартухів. Шкіри застосовуються під час церемоній.
Безліч намиста є важливою частиною зовнішнього вигляду самбуру. Вони плетуться зі складним малюнком і укладаються на шиї в багатошарові орнаменти, які можуть багато про що говорити. Наприклад, бути символом влади, відмінністю один від одного соціальних груп або повідомляти про те, що його господар має здатність до чаклунства. І тим не менш, невід'ємною їхньою рисою є естетична краса.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Продавець
vladucccf.com
Woodins
Київ
Був

Схожі товари