Всі категорії
Додати товар

Статуетка "майська ніч"

1800 грн
Опис

Порцелянова статуетка "Майська ніч" — варилетна річ виробництва 60-х років минулого століття.Статуетка в ІДЕАЛЬНОМУ колекційному стані без потертостей і подряпин. Не реставрована, становлення нової!
Ручний розпис!
Полонський завод художньої кераміки. Місто Полонне Хмельницькою області — одне з найдавнішихсел на Волині X ст. У середині 1880 років на землях Полонського маєтку утворені й порцеляно-фаянсові виробництва. Вони частково використовували місцеві вогнетривкі глини, які вирізнялися високою пластичністю.
ОАО "Полонський завод художньої кераміки" заснований А.Я. Брицею 1895 року і є одним із найстаріших на Україні підприємств із виробництва порцелянових виробів. У період 1927-1956 рр. на базі цього заводучохачохбала артель «Керамік», яка випускала бісквітні фігурки. Іноді вони розфарбувалися вручну. З вересня 1956 року завод став державним підприємством і дістав назву: «Полонський завод художньої кераміки» (ЗХК).
Порцелянові статуетки, випущені під маркою "Полонне ЗХК" у 50-70 роки минулого століття посідають гідне місце в будь-якому зборі порцеляни.
Висота виробу 28 см.
Без відколів і тріщин!

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Продавець
kayfushechka
kayfushechka
Запоріжжя
71% виконаних замовлень
Була

Схожі товари