Всі категорії
Додати товар

Весільний рушник дерево життя 1 ручна вишивка бісером

3000 грн
Опис

Весільний рушник на ікону Дерево життя 1

ручна вишивка бісером
розмір полотна: 40см*2.5м
тканина-габардин

Рушник розшитий якісним Чеським бісером, по краях прикрашений шовковим мереживом. Вражає своєю красою та обсягом роботи!

Рушник з таким орнаментом досить універсальний, тобто його можна використовувати як весільний (вінчальний), так і для куточка в домі.

Одним з основних мотивів у вишивці весільних рушників ще з давніх-давен було Дерево Життя або як його ще називають Дерево Роду, Древо. Ця сакральна рослина є символом самого життя, зв'язок людини з предками та з майбутніми поколіннями нащадків. Практично завжди рушникові дерева діляться на три частини - коріння, стовбур та крона, які символізують світи - підземний, земний та небесний. Таке зображення дає нам уявлення про єдність минулого теперішнього та майбутнього. У цей час у цьому образі зображена полярність Всесвіту - єднання Духу та Матерії. Матерія є корінь, стовбур і гілки, як скелет дерева взимку. А Дух - це молоді гілки з листям, квітами, плодами та пуп'янками як дерево навесні та влітку.

Найчастіше Дерево життя є пишним і квітучим, оскільки квіти символізують життя - людське справжнє, пуп'янки - зародження майбутніх поколінь, а плоди - людські дії та вчинки.

У самому верху ми бачимо центральний елемент у вигляді квітки який символізує собою вогонь життя, поява нових поколінь, а значить нескінченність людського роду.

Ще одним цікавим елементом, пов'язаним із Деревом Життя, є зображення птахів. Найчастіше їх вишивали зверху або з обох боків від центрального елемента. Швидше за все ці птахи символізували предків або ангелів-охоронців, які оберігають все людське життя.
Додаткові характеристики:
Тип рушника: Ручна вишивка
Призначення: Для ікони
Призначення: Для перев'язки рук
Призначення: Під коровай

Товар виготовляється на замовлення

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари