Сочевиця червона - рослина родини Бобові. Відрізняється вона від інших сортів
своєю легкістю в приготуванні. До того ж червона сочевиця, на думку багатьох
людей, є смачнішою.
Найбільшу частину в складі сочевиці займає рослинний білок. Він легкий і тому
швидко засвоюється організмом. Крім білка, зерна містять вуглеводи, які
слугують швидким джерелом енергії. Вміст жиру в сочевиці значно менший, ніж в
інших представників сімейства, що робить її незамінною під час дієтичного
харчування.
Сочевиця - прекрасне джерело заліза і фолієвої кислоти. Не варто виключати
мікро- і макроелементи (калій, кальцій, фосфор, мідь, бор, кобальт, йод,
цинк), вітаміни (групи А і В), амінокислоти.