Продавець цієї речі Був На Шафі більше 30 днів тому
Чіа
Чіа ще називають іспанською шавлією та нерідко включають до дієтичного раціону
або в страви ПХ. Насіння чіа блискуче і гладке, воно може бути жовтого,
сірого, чорного або білого кольору (в одній упаковці). Для нього характерний
м'який, нейтральний смак, горіховий аромат і приємне похрускування при
розжовуванні. Якщо змішати продукт із рідиною, утворюється желеподібна маса,
якою можна з легкістю замінити яйця. Також її корисно вживати в чистому
вигляді. Із зерен чіа робиться смачна сиродавлена олія та інші продукти.
ОСОБЛИВОСТІ ПОСТАВКИ
CraftOil дуже суворо та скрупульозно стежить за всіма етапами поставки
продукції і перевіряє постачальників, перед тим, як закуповувати насіння чіа.
Тестові зразки. Наявність тестових зразків і повного пакету документів, які
підтверджують відповідність харчовим нормам і стандартам - обов'язкові умови
закупівлі імпортного насіння чіа. Ми докладаємо величезних зусиль, щоб
забезпечити своїх покупців продукцією преміальної якості.
Зберігання. Зерна чіа утримуються в суворій відповідності з санітарно-
гігієнічними нормами. Наші покупці отримують максимально свіжий продукт з
останнього врожаю.
Пакування. Зерна чіа фасуються в безпечні, екологічно чисті мішки або пакети з
паперу в день, коли клієнт оформив замовлення.
Завдяки ніжному, нейтральному смаку зерна чіа гармонують з найрізноманітнішими
стравами і продуктами. Їх корисно додавати в овочеві і фруктові салати, солону
і солодку випічку, козинаки, десерти, а також каші, йогурти і навіть дитяче
харчування. Маленькі різнокольорові зернятка - стильна прикраса для страв.
Шанувальники ЗСЖ кладуть насіння чіа в смузі й мюслі, використовують його для
згущення супів, а також додають в овочеві рагу, в макові або фруктові начинки
для пиріжків.
Зерна чіа можна використовувати замість курячих яєць у тісті. Щоб замінити 1-2
яйця, досить 1 ст. ложку насіння залити 3-4 ст. ложками холодної води й
залишити набухати на чверть години. При контакті з водою із зерен виділиться
слиз, який виконає роль сполучної речовини в тісті. У джемах, повидлі й
варенні насіння чіа можна використовувати замість пектину.
Чіа можна заливати не тільки водою, а й фруктовим соком, коров'ячим або
рослинним молоком (в різних пропорціях), роблячи різноманітні смузі та інші
корисні делікатеси.
КОРИСТЬ І СКЛАД НАСІННЯ ЧІА
* Вітаміни: А, токоферол, аскорбінова кислота, К, вітаміни групи В: B1, B2, B3, B5, B9.
* Мінерали: калій, кальцій, марганець, ферум, фосфор, магній, мідь, цинк, натрій, селен.
* Корисні сполуки: жирні кислоти омега-3, омега-6, антиоксиданти, каротин, тіоктова кислота, кавова кислота, хлорогенова кислота, кверцетин, кемпферол.
* Амінокислоти: валін, аланін, лізин та ін.
Білки: 18 грам на 100 г.
Жири: 30,7 грам на 100 г.
Вуглеводи: 20 грам на 100 г.
Калорійність: 500 Ккал на 100 г.
Тип тари: паперовий крафт (мішки, пакети)
Термін зберігання: 6 місяців у сухому, вентильованому, прохолодному місці
Країна походження насіння: Перу
Контроль якості: ТМ CraftOil
ОСОБЛИВОСТІ ВЖИВАННЯ І ЗБЕРІГАННЯ НАСІННЯ ЧІА
Для вагітних: зерна чіа корисні в помірних дозах. Перш, ніж додавати їх у їжу
або вживати в чистому вигляді, варто порадитися з сімейним лікарем.
Для дітей: корисно додавати потроху в їжу, як тільки дитині виповниться 1 рік.
Перед цим слід переконатись, що в малюка немає алергії на даний продукт.
Для діабетиків: корисно, оскільки зменшує залежність від інсуліну та знижує
вміст глюкози в крові.
Зберігання: до 6 місяців у сухому прохолодному місці. Бажано тримати продукт
герметично закупореним.
ПРОТИПОКАЗАННЯ ДО ПРИЙОМУ НАСІННЯ ЧІА
Чіа заборонене в разі алергії на нього, а також під час грудного годування.
Його доведеться виключити з раціону, маючи в анамнезі наступні недуги:
* Діарея;
* Гіпотензія;
* Запальні хвороби ротової порожнини (стоматит, гінгівіт та ін.);
* Збільшений вміст тригліцеридів у крові;
Якщо перестаратись із вживанням зерен чіа, це може розрідити кров і зменшити
здатність органі