Барбарис - лат. Berberis- чагарники сімейства барбарисовий.
Спецією служать невеликі, довгасті ягоди барбарису, розміром до 1,5 см. Зрілі
ягоди барбарису мають гарний темно-синій колір і приємний терпко-кислий смак.
Ягоди барбарису містять лимонну і малинову кислоти, таніни, смолисті речовини,
сахарозу, органічні кислоти, вітаміни С і К, мінеральні солі, холіноподобние
речовини, пектин.
Використання в кулінарії - для виготовлення напоїв, варення, пастили, цукерок,
десертів, цукат, мармеладу, щербетов, різної випічки. Часто застосовують в
якості приправ до страв з рису: різотто, солодкої рисової каші, плову.
Барбарис сушений добре поєднується з аджикою, корицею, паприкою, імбиром,
каррі, гвоздикою, зирой, куркумою.
Калорійність-152 кКал на 100 г продукту: білки 0г; жири - 0 г; вуглеводи -
38г.
Країна походження - Узбекистан.