Всі категорії
Додати товар

Nutmeg мускатний горіх, джайпхал 100 грамів.

282 грн
Опис

Nutmeg Мускатний горіх, Джайпхал виробництво Індія 100 грамів.

Nutmeg Мускатний горіх (Джайпхал)

Мускатне дерево (Myristica fragrans) родом із Молукських островів. Сьогодні це
дерево росте в Західній Індії, Індонезії, Малайзії та в Шрі-Ланці. Мускатний
горіх — кісточка плода, схожого на абрикос. Менш відома пряність — мускатний
колір — тонка оболонка, яка покриває кісточку всередині плоду. Після
дозрівання плода, кісточку та присімач, мускатний колір, розділяють. Мускатний
колір просто сушать, а кісточки обробляють вапняним молоком і впродовж
декількох тижнів сушать на решітці над вугіллям, що тліють. Трудомісткий і
тривалий процес вирощування й оброблення привів до того, що мускатний горіх є
однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку. Горіх чудово поєднується з
м'ясом, рибою, овочами, молоком, солодкими пряниками, кексами, гарячими
алкогольними напоями, як-от глінтвейн. Вживається мускатний горіх і під час
виготовлення різних видів маринаду, солінь.

Користь для тіла та маска. Усуває головні болі, надає вітрогінну, зв'язувальну
та заспокійливу дію, підсилює статевий потяг. Підвищує апетит, виганяють
глистів. Добре допомагає у разі кашлю, застуди, астми, риніту. Рекомендується
вживати у разі хвороб печінки, скупчення газів у шлунку та кишківнику, нудоти.
Змішайте банан із порошком мускатного горіха, якщо ваш спокій порушує діарея.
У склянку теплого молока додайте? чайної ложки мускатного горіха, випийте
перед сном для позбавлення безсоння. Вживання мускатного горіха треба обмежити
під час вагітності. Застосування пряності в кількості понад 1 чайної ложки
може призвести до блювання та печіння в шлунку!

Збільшує Пітту, зменшує Вату та Капху.

Протипоказання: у великих дозах може викликати печіння в шлунку та блювоту.
Вагітним жінкам рекомендується вживати мускатний горіх у мінімальній
кількості.

Цікаво. У Європі мускатний горіх став популярним з кінця XIX століття.
Вживання цієї пряності стало перевагою найбагатших і найзнатніших. До кінця
XVIII століття ціни на прянощі так підвелися, що більшість жителів
європейських країн не могли дозволити собі й 1 грама. За 100 г мускатного
горіха можна було купити корову та вівцю.

Дуже смачно. Десерт із печених яблук. Нагрійте духовку до 280 градусів.
Вимийте 4 яблука та виріжте серцевину. Помістіть у форму для запікання.
Додайте води, щоб яблука не приголилили. Змішайте 0,5 склянки родзинок з 1 ч.
л. кориці,. ч. л. мускатного горіха та гіркістю подрібнених горіхів. Наповніть
начинкою серцевини яблук і капніть кілька крапель розтопленого вершкового
масла. Накрийте кришкою та випікайте хвилин 40, поки яблука не стануть
м'якими. Смачна, ароматна та дуже корисна страва.

Матеріали з книги "СПКЕЧІЇ. Подорож у Королівство смаку" Навроцька Т.В. Одеса
ТЕС 2011 80 сторінок

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари