Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Сушений кизил з кісточкою. 150г.

60 грн
Опис

Зібраний з екологічно "чистих" дерев (без фумігантів та інших хімічних препаратів) з власного саду. Висушений на дровах при температурі до 45°C, бездимним способом.
Ціна вказана за 150г

Кизил містить масу корисних речовин: органічні кислоти (яблучну та лимонну), флавоноїди, дубильні речовини, ,вітаміни А, Р і С та ін., а також, пектини, ефірну олію, глікозиди, багато солей калію, заліза, кальцію, сірки та магнію.
Відвари з ягід бадьорять та вважаються чоловічим афродизіаком.

Має жовчогінну, сечогінну, в'яжучу, бактерицидну, жарознижуючу і протизапальну дію. Прискорює процес очищення організму від продуктів метаболізму, сприяє виведенню щавлевої і сечової кислоти, покращує апетит і відновлює обмін речовин. Також нормалізує артеріальний тиск, тиск судин головного мозку, усуває головний біль, попереджає склероз. Сприяє зміцненню стінок судин, запобігає крихкості капілярів. Допомагає засвоєнню заліза, в період вагітності цей фактор знижує ризик розвитку анемії у плода і майбутньої мами. Також здатний зменшити токсикоз. Ягоди кизилу, в помірній кількості, починають вживати, коли виникає загроза переривання вагітності
Кизил використовується при венозної недостатності, набряках ніг, запаленні вен, гіпертонії, від діареї (завдяки танідам), діабету (знижує відсоток цукру в крові), при низькій ферментній активності підшлункової залози, авітамінозі, недокрів'ї, подагрі, гриппі та ангіні. Для зміцнення м'язового каркасу та усунення проблем суглобів. Здавна ягоду використовують для лікування ревматизму. Настоянка з кизилу може зняти неприємні відчуття в м'язах після тривалих тренувань або великих фізичних навантажень.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: 2ст. ложки ягід залит и 1-2 склянками
окропу, тепло вкрити та настоювати 6 годин. Обовязково мити перед вживанням.

ПРОТИПОКАЗАННЯ: підвищена емоційна збудливість, захворювання органів травлення, гастрит, хронічні запори,
безсоння, індивідуальна непереносимість.

Важливо! Не рекомендується вживати перед сном, в період лактації, також у дитячому і літньому віці, так як кизил має виражену тонізуючу дію і може призвести до безсоння, а також нервового перезбудження.
Дополнительные характеристики:
Фасовка: Пакет
Вес: 150

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize