Дуже незвичайний варіант оформлення Шу Пуеру для тривалої витримки та
заварювання — у шкірці цілого мандарина. Завдяки тому, що з підваленого плода
видаляють м'якоть, а на її місце трамбувають підготовлений чай, подальша
сушарка допомагає всім ефірним оліям і цінним речовинам зі шкірки фрукта
перейти в чайне листя. Це робить смак напою особливо багатим і насиченим.
Під час заварювання шкірку не видаляють, вона додає до основного оксамитно-
терпком букета пуеру свої яскраві та зухвалі цитрусові нотки, дає легку
гіркуватість і відчутнішу солодкість. Посмак чаю теж солодкуватий, у ньому
присмак мандарина відчувається навіть сильнішим, ніж під час чаювання.
Пуер у мандарині — це незвичайний, новий чай, який стає дедалі популярнішим у
Китаї. Його цікаво заварювати та цікаво пити. І, на відміну від багатьох
некласичних чаїв, тут усе лише натуральне. Натуральний пуер і натуральний
мандарин. Жодних штучних ароматизаторів.
Назва «Пуер у мандарині» варто розуміти буквально, тому що це саме і є Пуер у
мандарині. Під час виготовлення цього чаю береться: непресований молодий Шу
Пуер (25 грамів) і мандарин (1 штука). Потім із мандарина зрізається
капелюшок. Далі, спеціальним інструментом, схожим на ложку, тільки з гострими
краями, з мандарина виймається м'якоть
І в порожній мандариновий мундир засинається Пуер. Зверху він прикривається
капелюшком і вирушає в просмакову шафу на кілька годин, де висихає й
підвищується.
Спосіб заварювання.
1. Для заварювання підійде гайвань, колба або глиняний чайник.
2. Посуд необхідно обдати окропом для того, щоб прогріти.
3. Сухий заварювання покласти 5-7 грамів.
4. Залити водою 100 градусів. Час першого заварювання становить максимум 1 хвилина.
5. Перву заварку обов'язково злити, оскільки вона призначена для промивання чайного листа та його розкриття.
6. Подальші заварки мають бути по 30-40 сек. Заварювати чай можна до 7-8 разів.
Вага 1 шт 12-15 грамів