Характеристики:
Країна виготовлення Китай
Тип чаю Синьо-зелений (бірюзовий)
Склад чаю Моночай
Форма випуску Пакетований у саше
Розмір чайного листа Крупнолистовий
Смак Медовий, фруктовий, квітковий, солодкий
Вага 5 г
Опис:
Те Гуань Інь (Залізна богиня милосердя) - один з найпопулярніших сортів
високоякісного китайського чаю, що заслужив статус «імператорського». Він
займає проміжне положення між чорним та зеленим чаєм та класифікується як
бірюзовий оолонг.
"Ван" означає "королівський, імераторський". У ньому ідеально все: листя з
високогірних садів, бездоганна екологічна чистота, класична технологія обробки
під пильним наглядом майстрів. Так називають найкращий Те Гуань Інь найвищого
ґатунку.
Кущі цієї унікальної рослини вирощують у гірській провінції Фуцзянь на
екологічно чистих плантаціях. Для створення ексклюзивного напою підходить лише
зріле листя, що пройшло часткову ферментацію, сильну термічну обробку та
скручування на спеціальній центрифузі.
В результаті виходить шляхетний оолонг із багатою палітрою аромату та смаку:
вершкового, горіхового, фруктового, медового, квіткового, кавово-карамельного
та ін. Цілющі властивості жовтувато-зеленого настою здавна відомі: він
благотворно діє на нервову систему, очищує кровоносні судини, видаляє токсини,
підвищує спротив організму та служить відмінним дієтичним засобом у боротьбі з
зайвою вагою.
Улуна, схожого на Тегуаньінь просто немає, він особливий. Китайці називають
його чаєм «п'яти смаків» і вдумливе чаювання переконає вас у цьому. Від чашки
до чашки смак наповнюється новими мотивами. Якщо, звичайно, вистачить терпіння
розпізнати всі тонкощі, адже для цього потрібно налаштуватися. А ще жителі
Піднебесної вважають, що якщо розпочати ранок із цього улуну, день буде
наповнений добрими подіями. І тут немає жодної містики. Просто у чаю Те Гуань
Інь ефект справді унікальний.
Рекомендації щодо заварювання:
У гайвань кладеться чай, заливається водою, нагрітою до температури 95
градусів (початок кипіння). Після недовго заварювання перша заварка
зливається. Це робиться для того, щоб чайний лист розкрився і щоб промити
його. Потім чай у гайвані знову заливається гарячою водою, заварюється близько
хвилини, після чого виливається у відкритий чайник (чайник справедливості),
звідки чай розливається маленькими піалками.
Цей процес повторюється від 5 до 13 разів, залежно від якості Тегуаньінь.