Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Кухонні торцева обробна дошка з дуба. торцеві обробні дошки. кухонні професійні д

520 грн
Опис

Торцева обробна дошка – це дошка, в якій волокна дерева розташовані перпендикулярно ріжучої поверхні, а не паралельно, як у звичайних обробних дошках. Більшість професійних кухарів використовують саме торцеві обробні дошки. Чому? Цьому є кілька пояснень: 1. Торцева поверхня деревини більш міцна і довговічна. Твердість торцевої поверхні деревини майже в півтора рази перевищує твердість бічної поверхні. Наприклад, у дуба твердість торцевої поверхні становить 622 кгс/кв. див., твердість поверхні радіального розрізу – 521 кгс/кв. див., а тангентального розрізу – 463 кгс/кв. див.; 2. При використанні торцевої дошки ножі довше залишаються гострими і потребують більш рідкісною заточування. Волокна деревини розташовані перпендикулярно поверхні реза, і лезо ножа як би розсовує волокна. При використанні звичайної дошки ніж просто перерізає волокна, що призводить до більш швидкого затуплению ножа. Для професійних кухарів, яким доводиться точити ножі кілька разів в день, це має велике значення; 3. Зрозуміло, що при багаторазових різи волокна перерізаються в декількох місця, і мікроскопічні частини деревини потрапляють у їжу. Саме тому всі звичайні дошки помітно «прорізані» в центрі. А шлунок людини не дуже пристосований до перетравлювання целюлози; 4. Торцева дошка менш схильна до зараження бактеріями, оскільки волокна після реза «замикаються», а покриття маслом захищає від проникнення бактерій всередину волокон. В боковій дошці після кожного реза волокна перерізаються, і бактерії вільно потрапляють всередину волокон. І в цілому дерев'яні дошки більш гігієнічні, ніж пластикові або скляні. Рекомендації до використання торцевих обробних дощок: · Дошку потрібно змащувати мінеральним маслом . Процедуру слід повторювати тричі на рік ·         Доску нельзя держать долгий период времени в воде, а также нельзя мыть в посудомоечной машине ·         Доску нужно мыть теплой водой и сушить в позиции, что бы она высыхала с обеих сторон одновременно ·         Доской не рекомендуется накрывать горячие (парующие) блюда Отметим, что выполнение данных рекомендаций, существенно увеличат срок службы торцевых кухонных досок, соответственно принесет вам еще больше удовольствия! Размеры и цены торцевых разделочных досок: №п/п Размеры, мм Цены, грн 1 300*200*40 520 2 330*220*40 620 3 330*230*40 650 4 390*320*40 1100 5 320*240*40 660 6. 320*270*40 740 7 320*220*40 600
Додаткові характеристики:
Призначення: Для нарізки
Матеріал: Дерево
Форма: Прямокутні

Стан: Новий
Колір:
  • Коричневий
Розмір:
  • Onesize

Схожі товари