Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Україна-козацька держава

17800 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тип: Книги

Автор-упорядник, керівник проекту B.В. Недяк 
Ілюстрована історія українського козацтва.
у 5175 фотосвітлинах (К., 2007).
Обкладинка – тверда, 1216 с., друк офсетний, папір матовий, крейдяний «HannoArt Matt» 115 г/м², 2005 р., 5175 кольорових фотоілюстрацій.
Формат 60х 84 ¼, 39х 26, 5 см.
Друге видання, доповнене і доопрацьоване.
Наклад: 3000 примірників.
Текст наукових статей та анотацій подано українською мовою, анотацію – англійською та російською мовами.
Книга отримала усі найвищі державні нагороди у галузі книговидання. 
• Краща книга року 
• Кращий фоліант України 
• Краща книга про Україну 
• Краще видавництво року
Автор-упорядник - лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Володимир Недяк.
Книга є чудовим подарунковим виданням представницького рівня.
Видання за обсягом і повнотою досліджень предметів матеріальної культури є унікальним і неповторним. Наукові розділи, присвячені архітектурі, малярству, золотарству, декоративно ужитковому мистецтву всебічно розкривають духовний розквіт українського народу в часи козацької України та пересвідчують, що вона була країною європейської культури із самобутньою духовно-мистецькою сутністю. Історія і культура українського козацтва у фотосвітлинах з оригіналів документів, мап, стародруків, рукописів, клейнодів, зброї та одягу, з творів графіки, живопису, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, історичних ландшафтів, з пам'яток архітектури та інших українських козацьких старожитностей. Видання можна розглядати як унікальну енциклопедію українського народу – козацтва, де з правдивих сучасних наукових орієнтацій розкривається багатогранний, об'ємний процес тогочасного життя ХVІ – XVIII ст., так само як ідея козацьких рухів, що перейняли українську суспільну свідомість та її основні морально-життєздатні, в першу чергу, православно-християнські засади, упродовж наступних ХІХ-го і особливо драматичного ХХ-го століть, коли вивершувалася ідея консолідації української нації в ім'я здобуття незалежності і самостійності української держави.
Найважливішим для книги є ілюстративний ряд (5175 фотосвітлин), що формує емоційно-естетичне сприйняття даного явища і унагляднює у зорових образах прояви козацької доби. Він вдало підібраний до кожного розділу і яскраво відбиває суть нарису.
Ошатне оформлення, сучасний дизайн додають естетичної ваги унікальному фоліанту, який є найвищою пробою сучасної друкованої книги в Україні. Книга є вагомим внеском у духовну скарбницю українського народу, для якого пам’ять про славетну козацьку державу є коштовним діамантом у розвитку української історії та культури.
Раритетне подарункове видання розраховане на політичну, наукову і мистецьку еліту та широке коло читачів, які не байдужі до минувшини та старожитностей України. Воно є ґрунтовним енциклопедичним посібником для істориків, мистецтвознавців, філологів, етнографів, теологів, істориків архітектури, українознавців, правників.
До видання були залучені провідні вчені України усіх регіонів, що дозволило глибоко і всеб

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий