Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Срібна монета український борщ. інвестиційна монета 999 проби

7499 грн
Опис

Тип: Монети України
Метал: Срібло

Обмін
Торг

Монета Український борщ!
Срібло 999 проби
Тираж усього 555 штук

Номінал монети: 500 франків КФА

Емітент: Камерун

Виробник: Монетний двір Польщі

Рік випуску: 2022

Тираж: 555

Проба: 999

Лігатурна маса: 17.5 грам

Якість чеканки: пруф

Метал: Срібло

Перша задокументована згадка про український борщ датується 1584 роком, і про його створення досі ходять легенди. В одній із них йдеться про те, що борщ почали варити козаки, коли війська Османської імперії взяли в облогу Відень. Українці з давніх часів були добрими господарями та активно займалися хліборобством, тваринництвом, рибальством, збиральництвом. Завдяки цьому вони мали безліч різноманітних інгредієнтів, поєднання яких і дозволило свого часу створити по-справжньому світовий шедевр кулінарії.

Борщ без перебільшень є універсальною стравою, яка добре доповнює будь-який стіл і гармонічно поєднується з іншими стравами. Залежно від способу приготування і подачі він відрізняється за густотою і температурою; може бути пісним або м’ясним; червоним, білим або зеленим. Густий наваристий борщ можна куштувати в будь-яку пору року і час доби – як повноцінний обід, вечерю і навіть сніданок.

В Україні борщ здавна вважався символом міцної родини: усі інгредієнти варяться, вирують, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне одному, стаючи єдиним цілим – багатим, наваристим, густим. За народними приказками, борщ має бути таким густим, щоб ложка в ньому стояла і за парою від миски за столом не було видно дітей.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий

Схожі товари