Всі категорії
Додати товар

Подарунковий набір вікторіанське таро стімпанк steampunk tarot

450 грн
Опис

Стімпанк Таро, заснована на таро Райдера-Уейта, намальована англійським художником Алі Фелл, йде в комплекті з книгою, написаною досвідченим тарологом Барбарою Мур. «Йди туди, де минуле і майбутнє сходяться у світ ревущих моторів і блискучого металу, капелюхів циліндрів і шовкових суконь з корсетом, де історії, що перемежуються, зібрані воєдино в котушку фільму фентезі, пригод і магії».

Спочатку колода може здаватися темною та сухою; її світла сторона стає видно далеко не відразу. Однак це лише на перший погляд. За тональністю вона сповнена коричнево-чорних, бордових фарб, що створює загальну напружену, у крайньому випадку, таємничу атмосферу. Багато сюжетів ніби взято з таємного життя міста, персонажі здаються трохи неземними. Яскравий приклад - Тузи: на них залізна рука стискає у звичному рішучому жесті символ своєї масті. Стає ніяково: ми що, опинилися у владі машин і навіть не помітили цього? А можливо, в якомусь сенсі так і є. Відчуття посилюється від погляду на карту Диявол: ось він, образ сучасного Пекла, величезний бездушний робот десь глибоко в підземеллі керує нами, а людина поруч із ним його обслуговує, фактично потрапивши до нього в рабство. Добровільне, слід зауважити, всі канони дотримані.

Однак не все так похмуро. У які б рамки персонажів не заганяли, всі живі люди, які проживають вічні сюжети — пізнають свою жіночу і чоловічу суть, мчать до мети на залізних конях Колісниці і приходять до набуття цілісності, Світу. Світ, як і Зірка, дуже своєрідні. на них зображені дівчата на тлі неба та механічних деталей – без яких у цьому світі нікуди. Але душі людей залишилися тими самими, що і сто, і тисячу років тому, на що тонко натякає одяг 19 століття. Найцікавіше те, що персонажі виглядають абсолютно органічно в цій дивній для них обстановці. Вони використовують її як тло для відігравання необхідних їм сюжетів. Тобто, по суті, вони вільні — у них живі обличчя та природні пози. Відчуття, що вони хочуть нагадати всім про напівзабуту внутрішню свободу, волю, яка дозволяє жити так, як хоче душа.

Деякі карти ріжуть око своєю жорсткістю, інші змушують завмерти від ніжності. Одна з найважчих карт, 3 мечів, цього разу прямо каже: найбільша небезпека для людини — убити у своєму серці кохання, заглушити його, перетворивши на механізм перекачування крові. Відкриєш його, а там купа заліза. Звідси й походить половина людських бід, як і за всіх часів. Але це колода прямо кричить звідси.
Колода добре відповідає на будь-які питання - відносини, фінанси, психологічні питання та побутові.

Кількість карток 78 шт
Розмір 120х65 мм

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий

Схожі товари

ТОП оголошень

Реклама на Шафі. Як сюди потрапити?