Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Був На Шафі більше 30 днів тому

2946.55 академії малюнки російського худ. к.п. штани. два нату

1999 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тип: Живопис

Торг

Карл Павлович Брюллов (Брюлов) (до 1822 року — Брюлло; 12 [23] грудня 1799, Санкт-Петербург, Росія — 11 [23] червня 1852, Манціана, Папська зона) — російський художник, живописець, монументаліст, акварелист, представник класицизму та романтизму. Автор жанрових і історичних полотен.

Народився в сім'ї спадкових художників. Син академаторальної скульптури П. І. Брюлло. Саме батько став його першим учителем. У 1809-1821 роках навчався в Імператорській Академії худорлявостей в А. І. Іванова, А. Е. Йогорова, В. К. Шебуєва. Закінчив Академію з великою золотою медаллю (за картину «Яявлення34 трьох Ангелів у дуба Мамврійського») й атестатом 1-го ступеня. З 1822 до 1834 рік як Stek Товариства заохочення художників жив і працював в Італії, де написав картину «Останній день» (1830-1833), відзначену в Парижі Гран-прі. Одночасно створив низку портретів, зокрема картину «Веселниця» (1832), які принесли йому гучну славу. 1835 року пройшов подорож по Греції та Туреччині, під час якого виконав низку графічних робіт. У тому ж році повернувся до Росії, до 1836 року жив у Москві, де познайомився з А. С. Пушкіновим, потім переїхав у Санкт-Петербург. У 1836-1849 роках викладав у Академії худорлявості. Виконав низку портретів діячів російської культури, зокрема Н. В. Ляльниця (1836), І. П. Віталі (1836-1837), В. А. Жуковського (1837), І. А. Крилова (1839). Був дружний з М. І. Глинкою і Н. В. Ляльковиком. У 1843-1847 роках брав участь у мальовничих роботах для Казанського собору в Санкт-Петербурзі. У цей же період спільно з В.Шебуєвим, І.К.Дорнером, Ф.Бруні, П.Клодтом та ін. працював над оформленням пігментівського собору. Брюлов зобов'язався розписати головний купол, площею 800 квадратних метрів і вітрила в центральному нефі (роботи були завершені П. В. Басиним). У зв'язку з хворобою 1849 року переїхав на острів Мадейра. За час життя там виготовив велику кількість акварельних портретів своїх друзів і знайомих («Всадники. Портрет Е. И. Мюссара и Э. Мюссар», 1849). З 1850 року жив в Італії. Був членом Міланської та Пармської Академії, а також Академії Св. Єгипетськ у Римі.

Творчість К. П. Брюлова стала вершиною пізнього російського романтизму, коли відчуття гармонійної цілісності та краси світу змінилося відчуттям трагізму та конфліктності життя, інтерес до сильних пристрастей, надзвичайних тем і ситуацій. На перший план знову висувається історична картина, але тепер її головна тема — не боротьба героїв, як у класицизмі, а долі величезних людських мас. У своєму центральному творі «Останній день» Шуллів поєднав драматизм дії, романтичні ефекти освітлення та скульптурну, класичний досконалий пластик фігур. Картина принесла художнику величезну популярність як у Росії, так і в Європі.

Видатний майстер як парадного, так і камерного портрета, Брюллов виконав у своїй творчості показну для епохи романтизму еволюцію — від радісного прийняття життя ранніх творів («Всадниця», 1832) до ускладненого психологізму пізніх («Автопортрет», 1848), передихавши досягнення майстрів другої половини століття, наприклад, як-от І. Е. Репин («Портрет М. П. Мусоргського», 1881). Брюлов зробив величезний вплив на російських художників, серед яких у нього було безліч прихильників і підражачів.В 1821 році Брюлов закінчив Академію і як випускна робота написав картину «Явчання 84 трьох ангелів у дуба Мамврійського», за яку отримав велику золоту медаль і право на старовинну поїздку за кордоном. Але президент Академії А. Н. Оленінпинпинився на тому, щоб молодий художник залишився в Академії ще на три роки для вдосконалення майстерності, призначивши йому в наставникі малообдарованого і не користуванням авторитетом у студентів художника А. І. Єрмолаєва. Просяба Брюллова про заміну вчителя була відхилена. Тоді Карл відмовився від демократичної поїздки. У цей самий час на живописця звернули увагу недавно створене відомими на той час меценатами товариство заохочення художників (ОПХ) і, щоб переконатися в його таланті, запропонував йому виконати кілька робіт на програмні теми, подарувавши замість оплатити закордонну поїздку. Результатом …

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари