Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Був На Шафі більше 30 днів тому

Книги з історії та мистецтва — японія, китай (3 книги — ціна за

500 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Суспільство і філософія

1. Ямато — Моногатарі. Пам'ятники письмовості Сходу. Випуск LXX. Переклад, дослідження та коментар Л.М. Єрмакової. М. Наука. ГРВЛ. 1982г. 231 с. М'яка палітурка, Звичайний формат. Один із видатних пам'яток середньовічної японської літератури в жанрі монгатарі вперше повністю перекладений російською мовою. У дослідженні, що передбачає переклад, докладно розглядаються проблеми датування тексту, низка текстологічних питань, а також ключові для цього пам'ятника співвідношення віршів і прози. Книга в гарному стані.
2. Норито . Семме. Пам'ятники письмовості Сходу''. Том XCVII. Пер. зі старояпонського, дослідження та коментаря Л.М. Єрмакове. Інститут Наука.Головна редакція східної літератури. 1991 р. 304с. видавальна обкладинка, трохи збільшений формат. Вперше російською мовою вийшов повний переклад двох найважливіших пам'яток давньояпонської письмовості — норито, текстів заклинань і пахощів у їхньому пізньому записі, і семмі — зборів указів. У передіслівії `Ритуальні тексти в соціокосмічній системі стародавнього Ямато'' Л.М.Ермакова докладно досліджує значення норито та семою в японській культурі, міфологічний лад пам'ятників, вказуючи на особливості їхньої поетики проти китайської моделі всесвіту. У великому коментарі описуються конкретні здібності та ритуали. З коментарями, покажчиками. Книга в гарному стані.
3. Дзеами Мотокі. Передання про квітку стилю (Фусі каден), або передчуття про квіточку (Каденс). Переклад зі старояпонського, дослідження та коментаря Н. Г. Анаріною. Серія: Пам'ятники письмовості Сходу. LXXXIX М. Наука, Головна род. східної чири. 1989 р. 199 с. Обкладинка, збільшений формат. У знаменитому середньовічному трактаті міститься філософія сценічної творчості, викладаються основні положення класичної японської естетики щодо навчання про акторське мистецтво. У дослідженні розглядаються ключові естетичні категорії японського театру, простежується життєвий шлях творця трактату. Тираж: 10.000 екз. Книга в гарному стані.
4. Завадська Е.В. `Беси про живопис'я' Ши-тао. М. Наука 1978 р. 208 с., мул. м'яка обкладинка, звичайний формат. У книзі дається тривалий аналіз одного з найважливіших пам'яток китайської теорії живопису Беседи про живопис ченця Гірка Гарбуз і розкривається глибокий філософсько-естетичний сенс створення Ши-тао, який зробив чималий вплив на теорію мистецтва Китаю та Японії. Наведений повний переклад тексту пам'ятника російською мовою, а також факсиміле китайського тексту. Понад 90 сторінок приділено докладній комунтарії. Доведені відомості про автора й трактати з живопису, що містяться в перекладі та коментарі. Книга в гарному стані. - ПРОДАНА
Вартість будь-якої книги 500 гривень.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари