Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Був На Шафі більше 30 днів тому

35.1 трудиської академії 1878 р.юнь no6-ків

1999 грн
Опис

Виробник: Інший виробник
Тематика: Релігії світу

Спеціалізація аторські, церковна історія та філософія, словесність, переклади й оригінальні статті
Періодичність щомісячний
Мова російська (дореформний)
Адресація редакції Київська активна академія
Країна Російська імперія
Історія видання 1860—1917, відроджений наприкінці XX ст.
Дата заснування 1860
Тираж 2500 од. спочатку. «Труди Київськоїтарії» — російський науковий журнал, щомісячник Київськоїтарі, який виходили у 1860-1917 роках.
Крім науково-богослівських і історико-літературних творів, «Труди Київськоїтарії» приділяли багато уваги історії церкви,регів і99ської думки на територій України, містять праці відомих вчених, серед яких: Степан Блакитнев, Микола Петров, Федор Титав, Філіп Терновський, Порфірій (Успенський). Редагували журнал ректори та професорки академії: архімандрит Філарет (Філаретів), Акім Олесницький, Василій Півніцький та інші. Ідея створення вільного журналу, який би духовним потребам суспільства, була близька більшості професорів і студентів академіки. До проєкту нового журналу в Академії поставилися дуже серйозно — була скликана Європейська Київська англійська академіка, присвячена цій проблемі, і 16 вересня 1857 затверджена програма нового видання, у якій передбачалося публікувати статті по аторію, церковної історії та філософії, словесності, а також переклади та оригінальні статті. Але тоді будь-яке церковне видання мало отримати дозвіл Найсвятковішого Сінода, який відповідав цензурні функції. Відповідь від Сінода настав за рік: «Етим справою вже дуже давно з честю займається Московська сучасна академія, і цією ж справою вісім років займається С.-Петербурзька академія; Казанська академія прийняла на себе частину цієї справи».
Студентам і викладачам Київської Академії настійно рекомендувалося перекладатиські твори тих часів із латиною російською. «Академісти» знову звернулися до органів влади від релігії звокативністю дозволити видавати журнал за власною, запропонованою ними програмою. Їм дозволено, але наполегливо радили назвати журнал уніфіковано — «Труди Київськоїтарії» (це назва була типовою для періодичних видань, які виходили під час активних академіїв — жили «Труди Московськоїтарії», під аналогічною назвою виходить журнал у разі Санкт-Петербурзької військової академії, а також у Казанської).
Роздільна здатність Святого Сінода була отримана в листопаді 1859 року, і журнал побачив світ після двох років протистояння академі та синодальних Працівників. Підготовка ТКДА і випуск були ґрунтуються на засобі від продажу його попередника, щомісячника «Воскресне читання».

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Різнокольоровий
Категорії:

Схожі товари