Всі категорії
Додати товар

Вінтаж. футболка культової марки hard rock cafe

255 грн
Опис

Футболка культової марки Hard Rock Cafe

Бавовна досить щільна, тягнеться, але не сильно, тримає форму. Колір не білий, скоріше, слонової кістки. Стан ідеальний.

Hard Rock Cafe — мережа кафе-барів, заснована американцями Айзеком Тайгреттом та Пітером Мортоном. Перше кафе відкрилося у 1971 році в Лондоні, у приміщенні колишнього автомагазину Rolls-Royce.
Все почалося з подання легендарного американського рок-гурту The Doors.

Наприкінці 1969 року музиканти вирішили записати свій черговий, п'ятий альбом. Лідер "Дорс" Джим Моррісон вирішив назвати його "Моррісон готель" за назвою готелю на 1246 South Hope Street в Лос-Анджелесі.
Але господарі готелю не дозволили фотографувати готель та хлопці, влучивши момент, коли нікого не було, зайшли всередину та зробили фото для обкладинки.
Від'їхавши від готелю, вони раптом за кілька кварталів виявили невелику закусочну Hard Rock Cafe на 300 East 5th Street. Враховуючи, що гурт записував цей альбом у жорсткому хард-роковому стилі, ця назва ще краще пасувала їм.
Музиканти зайшли до кафе, випили по пляшці пива, фотограф Генрі Ділтц зробив кілька знімків.
Фотографію «Хард Рок Кафе» розмістили на задній бік обкладинки альбому.
Вирішили використовувати обидві назви: але першу сторону диска назвали «Хард Рок Кафе», другу «Моррісон Готель». Альбом Morrison Hotel побачив світ 1 лютого 1970 року і мав великий успіх.

Фотограф гурту Генрі Ділтц пізніше розповідав: «Десь через рік після виходу альбому нам зателефонував якийсь хлопець із Англії та сказав: „Привіт. Ви не заперечуватимете, якщо ми використовуємо назву кафе із задньої обкладинки Вашого альбому? Ми задумали відкрити кафе тут, у Лондоні, і ми хотіли б дати йому це ім'я“.
Хлопці сказали: „Ми не заперечуємо, дійте“ і так усе почалося.

Перший ресторан Хард Рок Кафе відкрився в центрі Лондона на Олд Парк Лейн 14 червня 1971 року у приміщенні колишнього автомагазину Rolls-Royce. Унікальна на той момент ідея двох американців, Айзека Тайгретта та Пітера Мортана, полягала у відкритті суто американського закладу на берегах туманного Альбіону. Незабаром поєднання американської їжі та атмосфери рок-н-ролу зробило Хард Рок Кафе найпопулярнішим рестораном у Лондоні.

Відомий у всьому світі логотип "Хард Рок Кафе" зробив знаменитий британський дизайнер та ілюстратор Alan Aldridge.

Хто вибирає футболки Hard Rock Cafe? Це – оригінальний одяг для тих, хто любить гарну музику і не проти провести час за філіжанкою кави або за келихом пива у культовому закладі. Майка Хард Рок Кафе виділить із маси музиканта чи людину, причетну до рок-тусовки.

Стан: Ідеальний
Колір:
  • Білий
  • Бежевий
Розмір:
  • 38/M/46
Продавець
lesya005
lesya005
Супер-продавець
73% виконаних замовлень
Була

Схожі товари