Отправка Новая Почта+Укрпочта. Оплата при получении/на карту/счет без
НДС/онлайн на сайте.
Гарбузове борошно. Дієтична продукція. Без глютену.
Склад: борошно з насіння гарбуза голонасінного знежиреного
Енергетична та харчова цінність: 1276.97 кДж, калорійність - 305 ккал, білки -
7 г, жири - 9 г, вуглеводи - 23 г, рослинні волокна - 9 г.
Країна походження насіння: Україна
Власне виробництво.
Гарбузове борошно володіє цілющими властивостями. Цей продукт поширений в
медицині та кулінарії. За вмістом цинку гарбузове насіння заповнюють до 70%
добової потреби в цьому мікроелементі.
Борошно широко вживають люди, які дотримуються вегетаріанства для приготування
страв і соусів.
Також корисна для спортсменів і чоловіків. При регулярному вживанні в їжу
багата незамінними амінокислотами, цинком і холіном гарбузове борошно сприяє
поліпшенню пам'яті і розумових здібностей, підвищення фізичної і розумової
працездатності, зняття стресу, нервового напруження та перевтоми. Завдяки
присутності в складі фосфору і кальцію, що впливають на швидкість і сили
м'язових скорочень, амінокислоти аргініну, що сприяє збільшенню м'язової маси,
і амінокислоти валіну, виступає в ролі джерела енергії для клітин м'язової
тканини, борошно гарбуза застосовується як спортивне харчування
За змістом білка борошно гарбуза лідирує серед усіх рослинних білків
.
Гарбузове борошно містять L-аргініну, він робить вплив на весь організм: бере
участь у синтезі тестостерону, нормалізують функцію передміхурової залози,
покращують стан серцево – судинної системи, позитивно позначається на статевій
функції.
Гарбузове борошно містить важливі для організму людини вітаміни :Е, А, F,
групи В, З, Р, T, K), рослинну клітковину, мікроелементи: цинк, залізо,
магній, фосфор, кальцій, селен. У складі гарбузового борошна присутні
речовини, що відіграють важливу роль у процесі синтезу білка еритроцитів крові
гемоглобіну.
Гарбузове борошно і насіння надає паралітичну дію на гельмінтів. Це
властивість використовували ще в давнину для глистогінний ефекту. Також
вживають для зняття нападів нудоти під час морської хвороби і закачуванні, при
токсикозі, що може полегшити стан вагітних на ранніх термінах.
Висока концентрація цинку сприяє запобіганню раку стравоходу. Цинк згубно
впливає на ракові клітини. Вчені пояснюють це зв'язком цинку і кальцію. Цинк
реагує на сигнали кальцію, «вихідні» із ракових клітин.
Застосовується борошно гарбуза для профілактики таких захворювань, як:
- різні гінекологічні захворювання
- аденома передміхурової залози, простатит, імпотенція,
- чоловіче і жіноче безпліддя,
- захворювання нирок, сечового міхура,
- жовчокам'яна хвороба, холецистит, холецистохолангіт, дискінезія жовчовивідних шляхів,
- жирова дистрофія печінки, вірусний і алкогольний гепатит, цироз
- вугрі, себорея, гіперкератоз, діатез, кропив'янка, екзема, герпес, псоріаз, трофічні виразки
- опіки, пролежні, порізи
- Запобігання ожиріння та профілактики цукрового діабету II типу, можна істотно знизити дозу щодня приймаються цукрознижувальних препаратів.
- Очищения организма от шлаков, токсинов, солей тяжелых металлов и других вредных веществ
- Улучшения психоэмоционального состояния и улучшения работы нервной системы
Приймати борошно гарбуза по 1 чайній ложці 2 рази на день. Курс приймання: від
1 до 3 місяців.
Можна одноразово додати 1 столову ложку до салату, кашу або смузі.
Маски з борошна використовуються в косметології для зволоження та освітлення
шкіри, зменшення висипу та подразнень. Маска прискорює загоєння пошкоджень
епідермісу, ранок та опіків.
Гарбузове насіння протипоказане маленьким дітям і людям з ожирінням. Обмежено
вживати насіння гарбуза треба людям із судинними проблемами.
Рецепти з гарбузовим борошном.
Соус
Гарбузове борошно - 100 г
Часник – 2 зубчики
Сік лимона – 2-3 ст.
Лляна олія – 6 ст.ложок
Базилік сушений – 1 год.
Петрушка – невеликий пучок
Сіль вулканічна, перець – на смак
вода 100-200 мл - за бажанням
Залити борошно