Всі категорії
Додати товар

Сережки хризаліда

270 грн
Опис

Екстравагантні сережки Хризаліда створені в єдиному екземплярі. Довжина сережок: 52-53 мм. Використані матеріали: посріблена фурнітура, найдрібніший японський бісер (для кріплення) і унікальний природний матеріал - надкрила тропічної комахи златки (Bubrestidae jewel beetle).
Цитата з сайту музею Вікторії та Альберта (Лондон): "Крила златки традиційно використовували для прикрашання текстилю в Південній Америці та Південній та Південно-Східній Азії. Вишивка костюма смарагдово-зеленим жуком стала символом високого статусу в Індії в період Моголів (1526-1756). Потім західні торговці наприкінці вісімнадцятого і на початку дев'ятнадцятого століть з Індії привезли цей текстиль до Європи. Британські газети повідомляють про кількох жінок, одягнених у сукні, прикрашені крилами жука при дворі наприкінці 1820-х і на початку 1830-х років. До 1860-х років крила жука ввезли до Великої Британії 25 000 штук на партію, і їх почали застосовувати в текстилі, наслідуючи індійську техніку".
Крила златки не втрачають колір (в інтернеті можна знайти фото суконь вікторіанської епохи - тканина, що повністю вилиняла, та крила златок, що сяють як нові), вони дуже легкі й доволі міцні (для того, щоб зробити отвір, я використовувала нагріте шило). Хоча зламати їх, звісно, можна, тож сережки потребують досить дбайливого ставлення, але не більш дбайливого, аніж будь-який ювелірний виріб із тонкими деталями.
Для тих, кого турбує етичність цієї прикраси, одразу напишу, що ці крила збирають у місцях проживання златок (якщо зовсім правильно, це надкрила, хітинові пластинки, які захищають справжні крила). Жодна жива златка при цьому не страждає.

Стан: Новий
Колір:
  • Сріблястий
  • Зелений
Розмір:
  • Onesize
Стать:
Продавець
ash2015
ash2015
Одеса
Була

Схожі товари