Коріандровий - один з рідкісних видів меду. Родина коріандру - Середземномор'ї, де він поширений в якості спеції, яку використовують все частіше і у нас. Крім того, всім відома зелень коріандру (кінза або кіндза) широко використовується в різних кухнях світу, особливо кавказької.
Щоб бджоли почали збирати нектар з коріандру - потрібно створити певні умови, тому що цій рослині складно витримати конкуренцію з іншими медоносами. В Європі коріандровий мед збирають в Україні (в тому числі в Криму), Білорусі, на Кавказі і в Краснодарському краї (РФ).
Коріандровий мед відрізняється від інших видів меду: часто він має специфічний пряний аромат і солодко-трав'яний смак з вираженим карамельним післясмаком. Колір цього меду - світло-карамельний, після кристалізації (найчастіше дрібної) колір і аромат меду повністю зберігаються. Коріандровий мед кристалізується порівняно швидко - за 1-2 місяці. Мед коріандр з різнотрав'ям має ті ж корисними властивостями, ідентичний за кольором і консистенції, але його аромат виражений неяскраво, і він більш м'який на смак.
Мед з коріандру, крім свого оригінального аромату, кольору, смаку і консистенції, має ті ж основними корисними властивостями, що і інші види меду - зміцнює імунітет, допомагає боротися з вірусами, бактеріями і мікробами, має протизапальний ефект. Містить вітаміни груп B, C, H, а також йод, залізо, магній, бром.
Цей вид меду особливо корисний для бронхів, має седативні (проти безсоння), бактерицидні, жовчогінні, протисудомні властивості, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Вважається хорошим засобом для зміцнення чоловічої потенції.
При додаванні коріандрового меду в страви виходить оригінальний смак і аромат.
Мед з коріандру рекомендовано зберігати тільки в скляному посуді, без потрапляння прямих сонячних променів.
Коріандровий натуральний мед зібраний на пасіці традиційним способом, що не піддавався ніякої термічній обробці.
Розфасований в скляні баночки з кришкою-закруткою.