Всі категорії
Додати товар

Продавець цієї речі Була На Шафі більше 30 днів тому

Витинанка "берегиня"

5500 грн
Опис

Витинанку можливо замовити як з оформленням під скло в багетну раму, так і без оформлення. У даному випадку ціна вказана без оформлення.
Матеріали - кольоровий дизайнерський картон/Ручне різьблення/авторська техніка 50х60 см
Берегиня – та, хто оберігає.
Одним з найдавніших образів в українській народній культурі є Берегиня. Це символ життя і родючості, Матері всього сущого, яка дає життя і оберігає. Це продовження й розвиток традиції прадавнього культу Великої Богині – матері-прародительки. Богиня добра і захисту людини. Захищає оселю, родинне багаття, насамперед малих дітей від хвороб та усілякого іншого мороку зла. З тих давніх-давен Берегиня стала оберегом непорушної й глибокої вірності подружжя. В молодій сім’ї Берегиня дбає про певний лад у хатньому господарстві. Як тільки вона бачить, що ось-ось вогонь кохання згасне, буває, підкине в нього галузочку, та чарівно усміхнеться. Тоді в засмучених душах знову спалахує вогонь, а в серцях – лагідне тепло і невичерпна ласка. Сумує Берегиня над згаслим багаттям тієї сім’ї, котра не вберегла вогнища в своєму помешканні. Тоді в таку оселю приходить негода. Ось чому ця богиня оберігає вогонь родини, який обігріває житло.
Традиційний малюнок Берегині – символічна постать жінки з застережливо піднятими руками. На думку вчених, культ Берегині започаткувався в первісні часи, коли наші предки приносили жертви упирям і берегиням. Згодом, згідно з еволюцією релігійних уявлень, Берегиня стає «хатньою» богинею, захищаючи оселю і весь рід. Ще цікавий момент, що схематичне зображення Берегині трансформувалося в малюнок тризуба, що довгі століття вшановувався і використовувався, як оберіг, а згодом став національним гербом.
Тож ця витинанка стане вашим оберегом і охоронятиме вашу домівку від лихого.

Стан: Новий
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Продавець
sverg...
svergunova.taya
Запоріжжя
Була

Схожі товари